طرز تهیه مربا و مارمالاد انجیر زرد و سیاه تازه ؛ نکات مهم پخت مربا بدون شکرک

به گزارش وبلاگ پارسی، فصل انجیر تازه است و چه چیزی هیجان انگیزتر از درست کردن یک مربای انجیر با انجیرهای تازه زرد و سیاه. معمولا درست کردن مربای انجیر مثل مرباهای سایر میوه ها چندان رایج نیست اما مربای انجیر در سرتاسر جهان از جمله محبوب ترین و پرفروش ترین مرباها است که حتی در کنار غذای اصلی هم گاهی به عنوان طعم دهنده و برای گارنیش یا تزیین غذا استفاده می گردد. طرز تهیه مربا انجیر تازه و انجیر زرد و نکات مهم یک مربا براق بدون شکرک و کپک را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه مربا و مارمالاد انجیر زرد و سیاه تازه ؛ نکات مهم پخت مربا بدون شکرک

طرز تهیه مربا انجیر زرد و سیاه تازه

مواد لازم

انجیر تازه و ریز و سالم: 1 کیلوگرم

شکر: 750 گرم (اگر انجیرها زیاد شیرین نیستند تا 1 کیلوگرم هم می توانید شکر بریزید)

هل: 4 تا 5 عدد

آبلیمو تازه: 1 قاشق غذاخوری

وانیل: 1 قاشق چایخوری (اختیاری است، از گلاب یا حتی یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده هم به جای وانیل می توانید بهره ببرید)

طرز تهیه

طرز تهیه انجیر سیاه و انجیر زرد تازه شبیه یکدیگر است با این تفاوت که انجیر سیاه نسبت به انجیر زرد در برابر حرارت مقاوم تر است و البته کیفیت مربای انجیر زرد بهتر از انجیر سیاه است. انجیرها را بشورید و در یک قابلمه بریزید.

شکر را لابه لای انجیرها بریزید و شب تا صبح در یخچال بگذارید تا انجیره آب بیندازند. روز بعد انجیر و شکر به همراه هل را روی شعله متوسط گاز بپزید. شهد مربا باید کاملا غلیظ گردد و قوام پیدا کند (اگر از هل استفاده می کنید دیگر از وانیل یا گلاب استفاده نکنید، هل طعم انواع مربا و مارمالاد را حسابی دلنشین می نماید). ظاهر انجیرها هم باید شیشه ای و براق گردد.

یک دقیقه مانده به خاتمه پخت آبلیمو را اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا سرد گردد سپس آن را در شیشه های کاملا خشک و تمیز و بدون بو بریزید.

طرز تهیه مارمالاد انجیر زرد و سیاه تازه

مواد لازم

انجیر کاملا رسیده و نرم: 1 کیلوگرم

شکر: 750 تا 1 کیلوگرم

پودر ژلاتین: 1 قاشق مرباخوری سر پر

آب سرد: ¼ لیوان

آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری

هل: 4 تا 5 عدد

طرز تهیه

برای درست کردن مارمالاد انجیر ابتدا باید انجیرها را در غذاساز یا میکسر کمی له کنید. یک تا دور دور میکس کردن کافی است چون نمی خواهیم انجیرها کاملا له شوند. سپس انجیرهای له شده را به همراه شکر و هل در یک قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز بپزید تا شهد مربا حسابی قوام پیدا کند.

بعد از قوام آمدن شهد، ژلاتین را روی ¼ لیوان آب بپاشید. لیوان آب را روی بخار کتری بگذارید (اگر لیوان شما روی حرارت مقاوم نیست آب را در یک ظرف مقاوم در برابر حرارت بریزید) تا ژلاتین به روش آب و حل گردد. ژلاتین حل شده را روی مواد مارمالاد بریزید و اجازه دهید مارمالاد کاملا غلیظ گردد و قوام پیدا کند.

رنگ مارمالاد باید کاملا براق و شیشه ای گردد. حالا آبلیمو را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. صبر کنید تا مارمالاد حسابی سرد گردد و سپس آن را در ظروف شیشه ای کاملا خشک، تمیز و بدون بو بریزید. از مارمالاد برای تهیه انواع شیرینی و کیک و یا برای انواع وعده های غذایی به خصوص صبحانه بهره ببرید.

نکات مهم و طلایی طرز تهیه مربای براق، بدون شکرک و کپک با انجیر زرد یا سیاه

*اگر برای درست کردن مربا عجله دارید به جای نگهداری شب تا صبح انجیرها در یخچال یک لیوان آب به آن ها اضافه کنید و مربا را بپزید.

*برای این که مربا انجیر (یا مربا با هر میوه دیگری) خوشرنگ تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا بهره ببرید.

*حین درست شدن مربا به هیچ وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می گردد و هم روی گاز سر می رود.

*برای این که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نگردد.

*اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.

*اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می گردد.

*در صورتی که مربا شکرک زد می توانید این شکرک را به راحتی رفع کنید. کمی آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.

*قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد گردد، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ گردد.

2.5 6 votes

Article Rating

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه مربا و مارمالاد انجیر زرد و سیاه تازه ؛ نکات مهم پخت مربا بدون شکرک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربا و مارمالاد انجیر زرد و سیاه تازه ؛ نکات مهم پخت مربا بدون شکرک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید