به بهانه روز جهانی چای؛ چه کنیم با این چای؟!

به گزارش وبلاگ پارسی، متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: مصرف هرگونه مواد خوراکی اگر به مقدار کافی و معقول باشد نه تنها خطری برای بدن ندارد بلکه مفید نیز است، اما چنانچه همین ماده خوراکی بیشتر از حد معمول و نادرست مصرف گردد، مضرات بسیاری برای بدن در پی دارد، چای سیاه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

به بهانه روز جهانی چای؛ چه کنیم با این چای؟!

به گزارش ایسنا، مریم نواب زاده اظهار کرد: آنالیز ها نشان داده است که چای می تواند برای سلامتی مفید باشد و گاهی نیز تصورات نادرستی درباره این نوشیدنی مطرح می گردد که آگاهی رسانی ضروری است.

وی اضافه نمود: بعضی متخصصان معتقدند چای برای سلامتی دهان و دندان مفید است این در حالی است که بعضی نیز عنوان می نمایند که مصرف زیاد چای سیاه موجب سیاه شدن دندان ها می گردد.

این متخصص طب ایرانی بیان نمود: بعضی از متخصصان می گویند که مصرف چای موجب بروز کم خونی می گردد و بعضی ها نیز معتقد هستند که مصرف چای موجب کم خونی می گردد؛ بسیاری از متخصصان معتقدند که مصرف معمولی چای ضرر ندارد، ولی بعضی از متخصصان تغذیه معتقدند که اگر بیش از پنج لیوان چای در روز مصرف گردد مشکل زاست.

نوشیدن چای چه موقع خطرناک است؟

نواب زاده بیان نمود: بعضی ها می گویند مصرف چای سرطان زاست، اما متخصصانی نیز می گویند که چای سرشار از آنتی اکسیدان است و از سرطان پیشگیری می نماید؛ مصرف هرگونه مواد خوراکی اگر به میزان کافی و معقول باشد نه تنها خطری برای بدن ندارد بلکه مفید نیز است، اما چنانچه همین ماده خوراکی بیشتر از حد معمول و نادرست مصرف گردد، مضرات بسیاری برای بدن در پی دارد، چای سیاه نیز از این قاعده مستثنی نیست و مصرف بیش از حد آن آسیب های فراوانی به بدن وارد می نماید.

وی اضافه نمود: اولین نقطه در بدن که مورد آسیب مصرف بیش از حد چای قرار می گیرد، مینای دندان است که به عنوان یکی از عوامل مهم در تیره شدن و پوسیدگی دندان به شمار می رود.

نواب زاده بیان نمود: در چای سیاه ماده ای به نام تئین وجود دارد که موجب افزایش ضربان قلب می گردد و مصرف بیش از حد آن برای افرادی که ضربان قلب آن ها بیشتر از 80 است، توصیه نمی گردد؛ به علت وجود همین ماده در چای و در صورت مصرف بیش از حد، موجب تهییج اعصاب و بروز عصبانیت شده و در بعضی بانوان موجب بروز اضطراب می گردد.

وی اضافه نمود: باید دانست مانند هر گیاه دیگری، چای نیز اگر به جا و درست استفاده نگردد، می تواند موجب بروز عوارضی گردد که از جمله احساس ترشی در دهان، سردرد، دامن زدن به گرمی و خشکی بدن در بعضی افراد، بی خوابی و… را می توان ذکر کرد.

وی ادامه داد: چای یک منبع طبیعی از کافئین، تئوفیلین، تیانین و آنتی اکسیدان ها است، اما تقریباً بدون چربی، کربوهیدرات ها، یا پروتئین آن دارای طعمی مطلوب است که کمی تلخ و گس است.

این متخصص طب ایرانی توضیح داد: چای مزاج گرم و خشک دارد و مدر است و رطوبات بدنی را کاهش می دهد، این خواص در چای سبز قوی تر است، برای مزاج های رطوبی یا منطقه ها بخصوص سرد و تر مناسب تر است در منطقه ها خشک باید کمتر و کم رنگ مصرف گردد، چای تعیین هضم است و بعد غذا به هضم غذا یاری می نماید، هر چند اگزالات موجود در چای با جذب آهن و بعضی ریز مغذی تداخل دارد، ولی در مجموع با معده پر ضررش کمتر است، مگر اینکه با فاصله کم بعد مصرف آن غذا مصرف گردد در این حالت برانگیزنده اشتها نیز است.

منبع: فرارو

به "به بهانه روز جهانی چای؛ چه کنیم با این چای؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به بهانه روز جهانی چای؛ چه کنیم با این چای؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید