ذائقه سازی در کودک را چگونه شروع کنیم؟

به گزارش وبلاگ پارسی، خبرنگاران/خوزستان رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه تغذیه کمکی کودک باید از ابتدای هفت ماهگی و بر اساس اصولی آغاز گردد، گفت: بسیاری از بیماری های گوارشی که در بزرگسالان بروز پیدا می نماید، به علت آغاز نامناسب تغذیه تکمیلی بچه ها است.

ذائقه سازی در کودک را چگونه شروع کنیم؟

مهنوش صاحبدل در گفت وگو با وبلاگ پارسی با اشاره به چگونگی آغاز تغذیه تکمیلی بچه ها زیر پنج سال، اظهار کرد: برای اینکه یک کودک در سال های بعدی و در زمان نوجوانی سالم باشد، باید در تغذیه کودک آغاز خوبی داشته باشیم. تغذیه در هزار روز اول زندگی که از ابتدای تشکیل جنین در شکم مادر آغاز می گردد و تا انتها دو سالگی ادامه می یابد، اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به آن توجه ویژه ای گردد.

وی با اشاره به اهمیت ذائقه سازی و چگونگی آغاز تغذیه تکمیلی کودک، اضافه نمود: هنوز خانواده هایی هستند که تغذیه کودک را زودتر آغاز می نمایند؛ مثلاً مادر بستنی یا لواشک می خورد و از همین مواد خوراکی به کودک می دهد که این مساله موجب خراب شدن ذائقه کودک می گردد.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان نمود: با توجه به اینکه در ماه های ابتدایی هنوز سیستم گوارشی کودک آماده غذا خوردن نیست، کودک باید تا انتها شش ماهگی تنها تغذیه انحصاری با شیر داشته باشد. بسیاری از بیماری های گوارشی که در بزرگسالان بروز پیدا می نماید، به علت آغاز نامناسب تغذیه تکمیلی بچه ها است.

وی اضافه نمود: البته بر اساس نظر پزشکان، تغذیه تکمیلی بعضی بچه ها کم وزن پس از انتها چهارماهگی آغاز می گردد اما این موضوع همواره حاکم نیست.

صاحبدل با بیان اینکه آغاز دیرهنگام تغذیه کودک نیز عوارضی دارد، گفت: تغذیه کمکی کودک باید از ابتدای هفت ماهگی و بر اساس اصولی آغاز گردد. برترین آغاز برای تغذیه کمکی، با غلات مانند برنج و یا تهیه فرنی با آرد برنج است.

وی بیان نمود: در سال اول زندگی باید در غذاهای بچه ها شکر بسیار کمی مصرف گردد. بعلاوه نباید به سوپ و غذای کته ای کودک نمک اضافه گردد تا ذائقه کودک به شیرینی و شوری عادت نکند؛ اگر ذائقه کودک به مواد شیرینی و شوری عادت داده گردد، بزرگ ترین ظلم به کودک شده است و این کودک در آینده با خوردن مواد غذایی شور و شیرین در معرض بیماری هایی مانند دیابت و فشارخون قرار می گیرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: به تدریج می توان در سوپ بچه ها گوشت، سبزیجات، برنج و پوره های میوه را افزود اما نباید این کار به ناگهانی انجام گردد و همه مواد غذایی با هم به کودک داده گردد. مثلاً باید سه روز مداوم به کودک پوره سیب زمینی داده گردد و بعد از چند روز، غذای دیگری به کودک داد تا اگر کودک به غذایی حساسیت داشته باشد، متوجه شویم حساسیت به کدام غذا است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ذائقه سازی در کودک را چگونه شروع کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ذائقه سازی در کودک را چگونه شروع کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید