بالا بردن ماندگاری پنیر

به گزارش وبلاگ پارسی، اگر جزء افرادی هستید که به استفاده از پنیر تازه با رنگ و بوی فوق العاده آن علاقه مندید، باید روش های نگهداری از پنیر و ظروف مناسب برای نگهداری آن را نیز بشناسید.

بالا بردن ماندگاری پنیر

به گزارش وبلاگ پارسی به نقل از وبلاگ پارسی ، در سفره ایرانی ها، پنیر همواره صندلی خاص و منحصر به فرد خود را دارد. از یک صبحانه یا میان وعده ساده گرفته تا انواع غذا های مجلسی، می توان رد پای این ماده غذایی لذیذ را دید.

پنیر به اشکال مختلفی نظیر پنیر زیره و خامه ای و ... تهیه و مصرف می گردد. اما برای نگهداری صحیح از پنیر در عین حفظ کیفیت و طعم آن، ضروری است نکاتی رعایت گردد. در این مطلب به روش های نگهداری از پنیر، ظروف مناسب و نکات ضروری دیگر اشاره شده است؛ با ما باشید.

روش نگهداری از پنیر های مختلف

در نگهداری پنیر توجه به نوع و بافت پنیر از نکات قابل توجه است؛ بنابراین در ادامه روش های متداول نگهداری پنیر آورده شده است.

1. نگهداری از پنیر با آب نمک

برای نگهداری پنیر های صبحانه اغلب از آب نمک و آب پنیر استفاده می گردد. در زیر نکاتی در این رابطه آورده شده است.

*یکی از بهترین روش ها این است که هنگام خریدن پنیر، مقداری آب پنیر هم خریداری کنید؛ در حقیقت آب پنیر مایه پنیر داشته و باعث نگهداری از پنیر می گردد.

*اگر پنیر را بدون آب پنیر خریدید باید از آب نمک بهره ببرید؛ یک قاشق نمک را در نیم لیتر آب ریخته و پنیر ها را در آن قرار دهید. دقت کنید که آبنمک روی پنیر ها را بپوشاند.

*هر چقدر مقدار نمک بیشتر باشد، پنیر سفت تر می گردد.

*برای نرم کردن پنیری که سفت است، کافی است آن را داخل آب جوشیده و سرد شده بگذارید! (بدون نمک)

*انداختن تکه های پنیر داخل ماست رقیق یا دوغ نیز کار کردی شبیه آب نمک دارد؛ با این تفاوت که پنیر را لذیذتر می نماید.

نگهداری پنیر با آب نمک

2. نگهداری از پنیر های سفت مانند گودا

چند نمونه از پنیر های سفت عبارتند از: پنیر گودا یا هلندی، پنیر سفید، پنیر های سوئیسی و پنیر پیتزا. در نگهداری از این پنیر ها به موارد زیر دقت کنید.

*فضای نگهداری از پنیر باید خشک باشد.

*برای نگهداری این نوع پنیر، قسمت پائین یخچال مناسب تر است.

*پنیر تنفس می نماید، ولی در عین حال به هوای زیادی هم نیاز ندارد؛ بنابراین یک تکه کاغذ روغنی را نه خیلی سفت و نه خیلی آزاد، دور پنیر بپیچید.

*هر بار که بسته بندی پنیر را باز می کنید، کاغذ دور آن را عوض کنید. زیرا پنیر های سفت، روغنی هستند و جذب این روغن توسط کاغذ، مانع تنفس پنیر و در نتیجه کپک زدن آن می گردد.

*قرار دادن پنیر هاس سفت در روغن زیتون همراه با طعم دهنده هایی نظیر سبزیجات معطر یا چند حبه سیر و یا مقداری فلفل، یک روش فوق العاده عالی در نگهداری این نوع پنیر هاست.

*این پنیر ها به دلیل داشتن بافت سفت، قابلیت بالاتری برای خشک شدن دارند؛ بنابراین مالیدن مقداری کره یا روغن روی قسمت برش خورده، توصیه می گردد.

*پیچیدن دستمال تمیز خیس شده با سرکه به دور پنیر، روش دیگری برای جلوگیری از خشک شدن آن است.

*به یاد داشته باشید که نهایتا ظرف مدت 3 تا 4 هفته این پنیر ها را مصرف کنید؛ نگهداری آن ها بیش از این مدت در یخچال، توصیه نمی گردد.

نگهداری پنیر گودا

3. نگهداری از پنیر محلی

تنوع آب و هوا و شرایط اقلیمی در ایران، باعث ایجاد تنوعی گسترده در محصولات غذایی شده است. در این میان پنیر نیز در سراسر ایران تنوع زیادی داشته و هر منطقه ای پنیر محلی خود را دارد. از جمله پنیر های محلی می توان به پنیر لیقوان، پنیر تالش و پنیر توف کردی اشاره نمود.

اما پنیر لیقوان یکی از شورترین پنیر های سوراخ سوراخ دنیاست. برای تازه ماندن این پنیر حتما باید از آب نمک استفاده گردد. ولی اگر شوری پنیر را دوست ندارید، می توانید به آب آن، نمک نزده تا شوری پنیر به دل آب برود و کمی کم نمک تر گردد.

بر خلاف پنیر لیقوان که تقریبا در هر سوپرمارکتی پیدا می گردد، پنیر تالش را فقط در خود تالش و بین محلی ها می توانید پیدا کنید. زنان تالشی از شیر تازه دوشیده شده گوسفند یا بز، بدون دریافت خامه شیر، پنیر درست می نمایند. تالشی ها بعد از عمل آمدن پنیر، آن را در پوست گوسفند یا بز گذاشته تا خراب نگردد. مطمئنا با این شیوه نگهداری، عطر و بو و طعم این پنیر، بسیار خاص و منحصر به فرد خواهد بود.

ظرف مناسب برای نگهداری از پنیر

برای نگهداری صحیح از پنیر ها ضروری است به نکات زیر برای انتخاب ظروف دقت گردد.

*بعد از باز کردن حلب پنیر، باید پنیر را به ظروف نگه داری مناسب، نظیر ظروف شیشه ای انتقال داده و آب پنیر را به آن اضافه نمود.

*ظرف مورد نظر باید کاملا خشک و تمیز باشد.

*در خصوص پنیر های سفت مانند پنیر گودا، روکش مخصوص این پنیر ها که به آن کاغذ یا کیسه پنیر گفته می گردد، بهترین فضای نگهداری این پنیر ها هستند. اما اگر پنیری که خریده اید، چنین روکشی ندارد، از کاغذ روغنی شیرینی پزی استفاده نموده و پنیر را در آن بپیچید. برای جلوگیری از اینکه پنیر بوی مواد داخل یخچال را به خود بگیرد، پنیر بسته شده در کاغذ را در داخل دو کیسه یا یک سلفون پلاستیکی بپیچید.

علائم فاسد شدن پنیر

بوی پنیر

پنیر سالم، رایحه ای قوی و تعیین دارد.

رنگ پنیر

اگرچه انواع پنیر ها می توانند رنگ های مختلفی داشته باشند، اما شک نکنید که وجود رنگ هایی مثل صورتی، قهوه ای تیره یا سبز، دلیل بر فاسد شدن پنیر هستند.

طعم پنیر

یک مزه خاص زننده که به تلخی یا تندی می زند نیز می تواند از علائم خرابی پنیر باشد.

لزج شدن سطح پنیر

اگر سطح پنیر، حالتی لزج یا پرزدار پیدا نموده است، استفاده از آن توصیه نمی گردد.

خرد، له شدگی و وارفتگی

این موارد هم می توانند به تشخیص درست تر شما یاری نمایند؛ زیرا بافت یک پنیر سالم، انسجام قابل قبولی داشته و تشخیص این موضوع چندان سخت نیست.

وجود کپک روی پنیر

همان طور که پیش از این گفته شد، در صورتی که کپک روی طعم پنیر هم اثر گذاشته باشد، در دور انداختن آن شک نکنید!

منبع: جام جم آنلاین

به "بالا بردن ماندگاری پنیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بالا بردن ماندگاری پنیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید