غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند

به گزارش وبلاگ پارسی، رژیم غذایی به طرز شگفت آوری نقش قابل توجهی در ظاهر و جوان بودن پوست شما دارد و این تاثیرات مثبت به کلاژن برمی شود. کلاژن پروتئینی است که به پوست، ساختار، لطافت و کشیدگی می دهد. انواع مختلفی از کلاژن وجود دارد، اما بدن ما عمدتا از نوع 1، 2 و 3 تشکیل شده است. با افزایش سن، ما سالانه کلاژن کمتری در پوست فراوری می کنیم. این امر رونق استفاده از انواع مکمل کلاژن را افزایش داده است. اما عده ای از کارشاسان معتقدند مصرف غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند، می توانند جایگزین این مکمل ها باشند.

غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند

اما آیا مکمل های کلاژن برترین راه دریافت این ماده هستند یا به وسیله مصرف مواد غذایی نیز می توان کلاژن بدن را فراهم کرد؟ بعضی خوراکی ها می توانند به صورت طبیعی کلاژن سازی و حفظ طراوت پوست یاری نمایند و تاثیر آن ها بهتر از تاثیرات مصرف مکمل کلاژن است. برای آشنایی با این خوراکی ها، در ادامه این مقاله از مجله وبلاگ پارسی ، غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند را معرفی می کنیم.

اهمیت دریافت کلاژن از غذا

غذاهایی مانند آب استخوان حاوی نوعی کلاژن موجود در بدن است که بدن شما می تواند بلافاصله از آن استفاده کند، و این مسئله را می توان برتر از مکمل ها دانست. در یک آنالیز در خصوص ارتباط تغذیه و پیری، تعیین شد که مصرف انواع میوه و سبزیجات ایمن ترین و سالم ترین رویکرد برای تقویت سلامت پوست هستند.

به علاوه، از آنجا که مکمل های بدون نسخه تا حد زیادی غیر استاندارد هستند، احتمالا رعایت یک رژیم غذایی صحیح برای تقویت کلاژن ایمن تر است. خوردن غذاهای غنی از کلاژن یا غذاهایی که فراوری کلاژن را تقویت می نمایند می توانند به ایجاد عناصر سازنده (اسیدهای آمینه) مورد احتیاج برای اهداف پوست یاری نمایند. سه اسید آمینه مهم که برای برای سنتز کلاژن مهمند شامل پرولین، لیزین و گلیسین هستند.

آب استخوان

اعتقاد بر این است که با جوشاندن استخوان های حیوانات در آب، منجر به استخراج کلاژن می گردد. در صورت تهیه آب استخوان خانگی بهتر است با ادویه جات مختلف و سبزیجات معطر آن را مزه دار کنید. از آنجا که آب استخوان از استخوان و بافت همبند ساخته شده است، حاوی کلسیم، منیزیم، فسفر، کلاژن، گلوکوزامین، کندرویتین، اسیدهای آمینه و بسیاری از مواد مغذی دیگر است.با این حال، آب استخوان های مختلف به علت کیفیت استخوان های مورد استفاده می توانند متفاوت باشند.

مرغ

یک علت وجود دارد که بسیاری از مکمل های کلاژن از مرغ گرفته می شوند. گوشت مرغ که مورد علاقه بسیاری ست مقادیر زیادی کلاژن دارد. مرغ اندازه زیادی بافت همبند دارد. این بافت ها مرغ را به منبع غنی از کلاژن غذایی تبدیل می نمایند. در چندین مطالعه از گردن و غضروف مرغ به عنوان منبع کلاژن برای درمان آرتروز استفاده نموده اند.

ماهی و صدف

مانند سایر حیوانات، ماهی تازه و صدف دارای استخوان و رباط های ساخته شده از کلاژن هستند. بعضی از افراد ادعا نموده اند که کلاژن دریایی جذب آسان و سریعی دارند. گوشت ماهی برخلاف قسمت های دیگر ماهی مانند سر، فلس، پوست یا کره چشم کلاژن کمتری دارد. در حقیقت، محققان از پوست ماهی به عنوان منبع کلاژن پپتید استفاده نموده اند.

سفیده تخم مرغ

اگرچه تخم مرغ مانند بسیاری دیگر از محصولات حیوانی حاوی بافت های همبند نیست، اما سفیده تخم مرغ دارای اندازه زیادی پرولین است که یکی از آمینو اسیدهای لازم برای فراوری کلاژن محسوب می گردد.

مرکبات

ویتامین C نقش عمده ای در فراوری پروکلاژن یا پیش ساز کلاژن برای ساخت کلاژن دارد. بنابراین، دریافت کافی ویتامین C امری حیاتی است. همان طور که احتمالا می دانید مرکباتی مانند پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش پر از این ماده مغذی هستند.

توت ها

اگرچه مرکبات به علت داشتن اندازه زیاد ویتامین C شناخته شده هستند، توت ها نیز منبع عالی دریافت این ویتامین مهم به شمار می فرایند. توت فرنگی در واقع ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال تأمین می نماید. تمشک، بلوبری و توت سیاه نیز دوز سنگینی از این ویتامین را ارائه می دهند. علاوه بر این، توت ها دارای آنتی اکسیدان زیادی هستند که از پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه فرابنفش محافظت می نمایند.

میوه های استوایی

میوه های گرمسیری مانند انبه، کیوی، آناناس و گواوا غنی از ویتامین C هستند. گواوا بعلاوه دارای اندازه کمی روی، عامل دیگر برای فراوری کلاژن است.

سیر

سیر می تواند چیزی غیر از عطر و طعم به غذاهای شما اضافه کند. این ماده غذایی می تواند فراوری کلاژن بدن شما را افزایش دهد. سیر سرشار از گوگرد است که یک ماده معدنی کمیاب بوده و به سنتز و جلوگیری از تجزیه کلاژن یاری می نماید. البته مقدار مصرف سیر نیز مهم است. برای تاثیر گذاری سیر بر مقدار کلاژن بدن، باید اندازه زیادی سیر مصرف کنید. با توجه مزایای فراوان سیر، ارزش دارد این ماده غذایی را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

سبزیجات برگدار

همه ما می دانیم که سبزیجات برگدار نقش مهمی در ایجاد یک رژیم غذایی سالم دارند. به جز این، سبزیجات برگدار بر سلامت و جوانی پوست نیز تاثیر گذارند. اسفناج و کلم پیچ خردک و سایر سبزیجات سبز، رنگ خود را از کلروفیل می گیرند که به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود معروف است. بعضی مطالعات نشان داده اند که مصرف کلروفیل باعث افزایش پروکلاژن در پوست می گردد.

انواع لوبیا

لوبیا غذایی سرشار از پروتئین است که اغلب حاوی اسیدهای آمینه لازم برای سنتز کلاژن است. به علاوه، بسیاری از آن ها سرشار از مس هستند، ماده مغذی دیگری که برای فراوری کلاژن لازم است.

بادام هندی

از دیگر غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند، می توان به بادام هندی اشاره نمود. بنابراین، دفعه بعد که تصمیم داشتید به عنوان میان وعده آجیل میل کنید، حتما بادام هندی را نیز به ترکیب آجیل تان اضافه کنید. بادام هندی حاوی روی و مس است که هر دو توانایی بدن در ایجاد کلاژن را تقویت می نمایند.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی دیگر از منابع پنهان ویتامین C است. یک گوجه فرنگی میانه می تواند تقریبا 30 درصد از این ماده مغذی مهم را برای کلاژن سازی تأمین کند. گوجه فرنگی بعلاوه دارای مقادیر زیادی لیکوپن، یک آنتی اکسیدان قوی برای حمایت از سلامت پوست است.

فلفل دلمه ای

در حالی که سالاد یا ساندویچ تان را با گوجه فرنگی میل می کنید، اندازهی فلفل دلمه ای قرمز نیز به آن ها اضافه کنید. این سبزیجات حاوی ویتامین C بالا و کپسایسین، یک ترکیب ضد التهاب، است که قادر است با علائم پیری مقابله کند.

آسیب به کلاژن با مصرف شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده

یک رژیم غذایی پر از غذاهای غنی از پروتئین، چه از منابع گیاهی یا حیوانی، می توانند به تأمین این اسیدهای آمینه حیاتی یاری نمایند. عناصر غذایی دیگری که به فرایند فراوری کلاژن یاری می نمایند شامل روی، ویتامین C و مس هستند. بنابراین، میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی نیز دوستدار پوستند.

برای دریافت نتایج چشمگیرتر، حتما از مصرف بیش از حد قند و کربوهیدرات های تصفیه شده که می توانند باعث التهاب و آسیب به کلاژن شوند، پرهیز کنید.

نتیجه گیری

کلاژن یک پروتئین لازم است که ساختار بسیاری از بافت های بدن را فراهم می نماید. با افزایش سن، بدن کلاژن کمتری فراوری می نماید. این کاهش سطح کلاژن می تواند بر روی پوست، مفاصل و بافت های همبند تأثیر منفی بگذارد. بعضی از غذاها حاوی مواد مغذی لازم برای فراوری کلاژن هستند. مصرف این مواد غذایی می تواند به افزایش سطح کلاژن در بدن یاری کند.

مصرف مکمل ها نیز می تواند روش مناسب دیگری برای تقویت فراوری کلاژن باشند. با این حال، افراد نباید مکمل ها را به عنوان جایگزین یک رژیم غذایی متنوع و مفید مصرف نمایند. یک رژیم غذایی سالم علاوه بر افزایش فراوری کلاژن، مزایای سلامتی زیادی نیز به همراه دارد.

منبع: اسنپ مارکت

به "غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهایی که به کلاژن سازی پوست یاری می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید