طبع شاه توت سرد است یا گرم؟

به گزارش وبلاگ پارسی، شاه توت میوه ای سرشار از ویتامین های A , B , C , E است که فواید و مضراتی دارد.

طبع شاه توت سرد است یا گرم؟

به گزارش ، شاه توت از خانواده توت سانان (Moraceae)، و بومی قسمت های غربی ایران و قسمت های شرقی ترکیه است. دامنه انتشار شاه توت در کشورمان در آذربایجان غربی و در حوالی دره قاسملو ارومیه به حالت وحشی دیده می گردد و در کرمانشاه در کوه های برناج و پرو در ییلاقات بیرجند هم یافت شده است. همچنین در شمال و غرب ایران و در کوهستان های شمال تهران وجود دارد. درخت شاه توت نسبت به سایر خانواده اش عمر طولانی دارد و از همه کوچکتر است بطوریکه ارتفاعی بین 8 تا 12 متر دارد.

میوه شاه توت بزرگتر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزه اش ترش و شیرین و مطبوع است، شاتوت را می توان به صورت خام، پخته یا مربا مصرف کرد.

شاه توت یکی از میوه های شیرین، خوشمزه و خوشرنگ فصل تابستان است که شباهت زیادی به میوه تمشک داشته و برداشت آن از نیمه دوم خرداد تا نیمه مرداد ماه ادامه دارد.

1-شاه توت شامل آنتی اکسیدان ها و فنول هایی، چون الاژیک اسید، روتین، گالیک اسید، هیدروکافئیک اسید، پی کوماریک اسید سینامیک و ویتامین های A و C است، بنابراین آنتی اکسیدان بالای موجود در شاه توت درجه ظرفیت جذب رادیکال های آزاد (شاخص اندازه گیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان) آن را در هر صد گرم به 5 هزار و 350 رسانده است.

2-شاه توت سرشار از ویتامین C، E و A و املاح روی، پتاسیم، آهن، منگنز، کلسیم و منیزیم است. ویتامین C مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونت زا افزایش داده، التهاب را از بین برده و با رادیکال های آزاد مضر برای بدن مبارزه می نمایند.

3-مصرف شاتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری ها و حملات قلبی منجرمی گردد، جلوگیری می نماید.

4- شاه توت به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد.

5- پتاسیم موجود در شاه توت میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل می نماید.

6-شاه توت دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس، ویتامین K، ویتامین B 6، نیاسین، ریبوفلاوین و اسیدفولیک است. این ویتامین ها دارای وظایف مشترکی بوده و به بدن در سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها یاری می نمایند.

7-محتوای متعادل تانن موجود در شاتوت به استحکام جداره رگ ها یاری نموده و از خون ریزی های پوستی جلوگیری می نماید.

8- غرغره آب شاتوت برای درمان زخم ها، جوش های دهان و ورم حلق مفید است و درد گلو و تورم لثه را التیام می بخشد.

9-مصرف منظم شاه توت فرآیند پیر شدن را کُند می نماید.

10- خاصیت ضد باکتریایی شاه توت، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتری ها یاری می نماید.

11-مصرف عصاره شاه توت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگ های خونی می گردد.

12- میوه و عصاره شاه توت دارای آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانیدین که به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده یاری می نماید.

13-مصرف شاه توت به طور ناشتا، ملین است.

14-خاصیت ضدالتهابی شاه توت برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید (درد مفاصل) که این روز ها بیشتر خانم ها را گرفتار نموده مفید است.

15- شاه توت میوه ای تب بر است، برای کاهش تب 20 گرم از آن را در 300 سی سی آب دم نموده و در سه وعده میل کنید.

16-شاه توت باعث کاهش عطش می گردد.

17- شاه توت یک صفرابر قوی است.

18- شاه توت، حاوی مواد مغذی تقویت نماینده بدن است و خطر سکته را کاهش می دهد.

19-رزوراترول موجود در شاه توت گردش خون را بهبود بخشیده و بر اثر دریافت مطلوب مواد مغذی و اکسیژن توسط بدن، سلول های کاهش یافته آغاز به فعالسازی می نمایند در نتیجه عملکرد اعضای بدن و ترمیم پوست بهبود می یابد.

20- پاکسازی بدن از خون کثیف و یا تصفیه خون از دیگر خواص مصرف شاه توت است.

21-مواد موجود در شاه توت کلیه را از ابتلا به بیماری های خطرناک در امان نگه می دارد.

22-شاه توت بسیاری از سموم وارد شده به کبد را مهار نموده و از این رو احتمال ایجاد بیماری جدید در بدن از بین می رود.

23-ویتامین A موجود در شاه توت بینایی را تقویت نموده و فشار چشم ها را کاهش می دهد.

24-شاه توت به دلیل داشتن ترکیب هایی مانند انسولین به تعادل و کنترل قند خون یاری می نماید.

25-شاه توت با یاری به مهار کلسترول بد در بدن، ضمن تقویت سیستم عصبی، از بروز انسداد در جریان خون جلوگیری نموده و در سلامت قلب بی تاثیر نیست.

26-فیبر موجود در شاه توت ضمن بهبود گوارش از بروز مسائل گوارشی مثل یبوست جلوگیری می نماید.

27- ویتامین K، کلسیم، آهن، فسفر و منیزیم موجود در شاه توت نقش مهمی بر بهبود و حفظ سلامت استخوان ها دارد.

مزاج شاه توت سرد و خشک است و مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب است.

بهتر است برای کاهش عوارض و بهبود مزاج سرد شاه توت، آن را همراه با انار شیرین یا عسل مصرف کنید.

1-مصرف بیش از حد شاتوت به دلیل طبع سرد و خشک آن برای سینه، ریه و عصب مضر است.

2-مصرف بیش از حد شاه توت به اُفت ناگهانی قند خون منجر شده و می تواند تعادل قند خون را برهم بزند. این شرایط می تواند به گرسنگی، سردرد، تاری دید، تعریق زیاد، سرگیجه، منگی، منجر گردد.

3-بسیاری از محصولات مراقبتی پوستی از عصاره شاه توت ساخته شده اند و سرطان پوست یکی از خطرناکترین عوارض جانبی عصاره شاه توت است.

4-طبق تحقیقات اجرا شده در دانشگاه نیهون توکیو، عصاره شاه توت برای کسانی که تحت شیمی درمانی هستند ممنوع است، مگر آن که پزشک تعیینا اجازه آن را داده باشد.

5- تعیین شده است که شاه توت مانع جذب کربوهیدرات در بدن می گردد.

6- پتاسیم موجود در شاه توت می تواند باعث بروز دشواری ها و ناراحتی هایی در افرادی گردد که از اختلالات کلیه و درد کیسه صفرا رنج می برند؛ بنابراین کسانی که بیماری کلیوی و ناراحتی کیسه صفرا دارند نباید شاه توت مصرف نمایند. اگر سنگ کلیه یا هر بیماری دیگری دارید، بهتر است از فکر خوردن شاتوت و حتی نوشیدن چای شاه توت منصرف شوید.

منبع: میزان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "طبع شاه توت سرد است یا گرم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع شاه توت سرد است یا گرم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید